Ферма „Горска поляна“ е създадена през 2012 г. в едноименното село в община Болярово, област Ямбол. Северозападното подножие на Странджа планина е изключително подходяща територия за отглеждането на добитък. Още по време на Османската империя в този район са се отглеждали над 2 млн. животни.  

В нашата ферма днес се отглеждат около 400 месодайни говеда от породите Гаскон, Абърдийн Ангъс и Лимузин. Първите обитатели на фермата са внесени от Франция чистопородни крави от породата Гаскон. Породата произхожда от Централните Пиренеи до Гаронския басейн във Франция. Характеристиките на Гаскона, я правят особено ефективна порода при отглеждане на телета, както при чистата порода, така и при кръстоските с нейно участие. Устойчиви на топлина и на студ и със своите здрави копита, Гасконите могат да се движат на далечни разстояния, дори по високите пасища в Пиренеите.

Ние от ферма „Горска поляна“ разчитаме изцяло на природосъобразно пасищно отглеждане на животните ни. Вярваме, че това е правилният начин да осигурим на трапезата на децата си по-висока хранителна стойност. Фермата обработва и няколко биосертифицирани овощни градини, от които набавя и необходимото сено за кравите през зимата. Отглеждаме животните си без силажи и концентрати и затова продуктите ни са богати на витамини, минерали и незаменими аминокиселини. Предлаганото месо е добито в лицензирана кланница само от наши собствени животни с гарантирано качество!

Партньори